Är man på skidsemester är det skönt om saker runt omkring fungerar så lätt och smidigt som möjligt. Det är mycket av och på, in och ut och upp och ner hela dagarna. Man är trött när kvällen kommer och vill då komma till en bekväm, mysig stuga som är hyfsat väl utrustad.

Skidsemester med boende

Säfsen är ett skidparadis för barnfamiljen, här satsar man verkligen på att göra semestern rolig för alla i familjen. Inte nog med att stugorna är praktiskt och fint inredda med barnsäng och barnstol i varje, man har också satsat på saker som delbart liftkort för föräldrar, fri prova-på-skidåkning för de minsta, gratis lånepulkor samt lekrum intill restaurangen. Bor gör man med fördel i en av de mysiga timmerstugor som finns att hyra i områdena Dalen, Djupdalen, Sördalen, Östanvik, Vargspåret, Kullberget och Trollberget.

På Idre Fjäll kan man åka skidor på sol- och läsidan hela dagarna. Här erbjuds nämligen skidåkning i alla fyra väderstreck i varierande svårighetsgrad. Precis som Säfsen är Idre en högst familjevänlig fjällanläggning som erbjuder boende av varierande storlek och sort: stugor, camping, hotell och lägenheter med TV, dusch, toalett och kokmöjligheter.

Önskar man ett rymligt boendealternativ precis vid liften bör man välja Romme Alpin. Här bor de flesta med Ski On – Ski Out-möjligheter och Romme Ski Lodge erbjuder fina, rymliga och bekväma familjerum där mellan 4-6 personer kan sova. Endast 1,5 mil från Romme finns det även möjlighet att bo på vandrarhem, då Vassbo Herrgård erbjuder ett naturskönt läge och fina rum som nästan alla har sin egen dusch och toalett. Vassbo ligger inte långt från Runn, en insjö man kan åka skridskor på när isen ligger.

Även i Tyllsnäs, som ligger i Borlänge, finns ett vandrarhem och här bor man verkligen på landet i den fantastiska miljön intill Dalälven. Här finns såväl vandrarhem som stugor som går att boka året runt. På sommaren kan man dansa logdans och på vintern åka skridskor och skidor. Kan det bli bättre?