• Älvdalens Camping, Älvdalen – denna campingplats är vackert belägen intill Österdalälven med närhet till både vildmark och fiske. Campingen hyser 140 st. tomter för husvagn, tält och husbil. Till centrum går man på 5 min. om man vill shoppa, äta på restaurang eller kanske besöka sim- eller ishallen.
  • Mora Parken Camping, Mora – här bor man också precis vid Österdalälven i en röd liten stuga eller på campingplatsen. Utmärkt för den/de som ska åka eller titta på Vasaloppet då spåren nästan går intill knuten. På sommaren är det skönt att bada och att promenera i den sköna naturen.
  • Särna Camping, Furufjället – en centralt belägen camping med vacker utsikt mot Städjan och Vedungsfjällen. Här finns det 140 st. campingplatser, 54 st. har uttag för el. På området har man tillgång till duschar, toaletter, kök, tvättstugor mm. Det finns även en restaurang/kafé med rättigheter, minigolfbana och lekplatser. Det är tillåtet med husdjur på campingen.
  • Camping Renen, Idre fjäll – en modern husvagnscamping som erbjuder s.k. Ski In – Ski Out-läge och nära till fina längdspår, härliga backar och fantastisk fjällutsikt. Husvagnsplatserna är 120 Kvm stora och med ett antal platser avsedda för veckobokning under vintersäsongen. Servicehuset, som har flera toaletter, duschar och bastu, håller öppet 24/7.
  • Nås Camping, Vansbro – på denna camping ligger ca: 30 km från Vansbro och erbjuder såväl campingstugor som platser för husvagn och husbil. Alla omgärdade av stora gräsytor som inbjuder till lek, bollspel och grillning. Servicehuset är inrett med toaletter, duschar och en del där man kan laga mat och diska. Den här campingen passar för hela familjen och eventuella fyrbenta vänner. Aktiviteter finns det också gott om: hyra kanot, spela bingo, volleyboll och fotboll mm.
  • Ore Camping, Furudal – en kombinerad camping/fritidsby belägen intill Oresjön i ett mycket naturskönt område där man kan promenera på kilometerlånga sandstränder och bada, fiska, paddla kanot, spela golf/minigolf samt boule. Det finns ca: 100 st. uppställningsplatser varav 86 st. med framdragen el. Separat dusch/toalett för män och kvinnor samt kök med utgång till altan. Oavsett var man placerar sig har man endast 30-40 m till älven eller sjön.